Hendrik Stinders

Hendrik Stinders (°1985),

Was van 2009 tot juli 2015 dirigent van onze fanfare.

Hij begon zijn hogere muzikale studies aan het Conservatorium van Brussel. Als hoornist heeft hij al vele kleine en grote waters mogen doorzwemmen.

Om zich te bekwamen in het dirigeren trok Hendrik naar de opleiding Hafabra-directie in Antwerpen, waar hij in 2010 onder vleugels van Dirk De Caluwé masterexamen deed. Hij volgde in Antwerpen ook orkestdirectie bij Ivo Venkov, in Amsterdam bij de beroemde dirigentenpedagoog Lucas Vis en in Brussel bij Patrick Davin. Onze dirigent volgde ook masterclasses bij klinkende namen als Iván Fischer, Robin Engelen, Ivan Meylemans, Daniel Klajner, Jan Cober, …

Dankzij een brede kijk op muziek kan hij een genre steeds laten leven. Op de dirigeerwedstrijd in Montreux werd duidelijk dat Hendrik op korte tijd een orkest kan vormen. Elke muziekstijl is reeds geproefd en muzikale geheimen worden daardoor niet zeldzamer, maar wel steeds interessanter. Verder schreef hij al bijna vijftig arrangementen voor harmonieorkest en fanfare.

Hendrik sloot zijn dirigeercarrière bij onze fanfare af met 4 concerten in het Oostenrijkse Schladming, dit tijdens het Mid-Europe festival 2015. Vanaf augustus kon je Hendrik “down-under” ontmoeten, sinds kort opnieuw “alive and kicking in Belgium”. Veel succes!

Laatste update: mei 2015