Dirigent

Guy Audenaert (°1966),

© 2021 WIK – Tisselt vzw

is sinds augustus 2015 dirigent van onze fanfare.

Als veertienjarige kreeg hij lessen bariton van Jozef Matthessen. Aansluitend schakelde hij over op eufonium bij Leo Verheyen aan de Stedelijke Muziekacademie “Jozef Pauly” te Ekeren. Hij studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen onder andere bij Theo Mertens (kamermuziek) en Norbert Van Der Jeught (tuba). Daarna voltooide hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel onder andere bij Arie Van Lysebeth (kamermuziek) en Karel Van Wynendaele (tuba).

In 1984 werd hij tubaïst bij het voormalige BRT-Filharmonisch Orkest en een jaar later wisselde hij naar het Symfonisch orkest van de Vlaamse Opera, waar hij tot 2002 verbleef. Van 2002 tot 2004 was hij lid van het Symfonieorkest Vlaanderen. Hij werkte ook in kleinere ensembles mee, zoals Sonore koperkwintet, Gabriëli Koperkwintet, The Art of Brass, koperkwintet van de Koninklijke Muntschouwburg, het kwintet van deFilharmonie, het Festal Brass Ensemble, het Theo Mertens Koperensemble, Belgian Brass Soloists en het Beaux-Arts Brass Quintet.
Als tubaïst was hij ook te gast bij het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg, deFilharmonie, I Fiamminghi, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Orkest van het Mariinskitheater. Verder was hij 2001 tot 2007 docent tuba en saxhoorn aan het Koninklijk Conservatorium te Gent.

Ook in de brassband-wereld is Guy geen onbekende. Hij speelde solo-eufonium bij de Brassband Sonevole te Kapellen en de Brassband Terpsichore te Londerzeel, aansluitend speelde hij “Solo Eb Bass” bij Brassband Midden-Brabant. Hij was tot voor kort “Principal Bb Bass” bij Brassband Willebroek, waarmee hij Europees kampioen werd en meerdere Nationale titels behaalde.
Tegenwoordig maakt hij deel uit van Brassband Scaldis, de Sterling Project Brass en is hij “Principal Bb Bass” bij de Noord-Limburgse Brassband (NLBB).

Als dirigent was hij tien jaar verbonden aan de Koninklijke Liberale Fanfare “De XXXIV” uit Kapellen en acht jaar aan het Koninklijk Fanfareorkest St. Pietersvrienden te Uitbergen (Superieure-afdeling Oost-Vlaanderen). In oktober 2000 stichtte hij met Metropole Brass Band zijn eigen ensemble, waarvan hij tot 2012 dirigent en bezielende kracht was. Hij was tevens dirigent van het Saxofoonorkest van Zwijndrecht en Brassband Burgipja uit Burcht.

Momenteel is Guy dirigent van Koninklijke fanfare Willen is Kunnen uit Tisselt en “Resident Conductor” van Brassband Schoonhoven (Nederland), verder is hij vaste gastdirigent bij Brassband Des Hauts de Flandres in Dunkerque (Frankrijk) én bij het Fanfareorkest Emergo uit Castricum (Nederland).

Guy werkt nauw samen met Muremo Musical Instruments en is Ambassadeur van het Britse topmerk Sterling Virtuoso Musical Instruments.

laatste update: augustus 2017

Dirigeerden onze fanfare door de jaren heen: