WIK in Concert

Dirigent, muzikanten en bestuur van onze fanfare nodigen uit:

WIK in Concert 2024

o.l.v. Guy Audenaert
Presentatie: Line Ooms
Solist: Gwen Cresens
Dans: Andrès Surra & Eugenia Ramírez Miori

Kaarten voor dit concert:

bij de muzikanten of via online reservatie
voorverkoop – € 14,00
aan de inkom – € 16,00
jonger dan 12 jaar – gratis
studenten – € 10,00

WIK in Concert is het vaste voorjaarsconcert van onze fanfare:

Zaterdag 11 mei 2024 – 20 uur
Gemeentelijke Schouwburg
Ingang: Pastorijstraat 8
2830 Willebroek

Gwen Cresens, solist bandoneon

Tijdens WIK in Concert hebben we het genoegen Gwen Cresens als onze solist bandoneon met een tango duo te verwelkomen. Deze getalenteerde Belgische accordeonist, bandoneonist, arrangeur en componist ontdekte op vijfjarige leeftijd de betovering van de accordeon toen hij luisterde naar een straatmuzikant naast de imposante Antwerpse kathedraal.
Twintig jaar later behaalde hij zijn masterdiploma in klassiek accordeon en kamermuziek aan het Conservatorium van Antwerpen.
Met een indrukwekkend portfolio heeft Gwen Cresens samengewerkt met gerenommeerde artiesten en heeft hij zijn talenten ingezet in verschillende contexten. Hij heeft samengewerkt met vooraanstaande orkesten zoals het Antwerp Symphony Orchestra, het Brussels Philharmonic en het Rotterdam Philharmonic. Daarnaast heeft hij diverse eigen bands geleid, waaronder het Gwen Cresens Quartet en Orquesta Tanguedia. Als vast lid heeft hij bijgedragen aan projecten van bekende artiesten zoals Arno, Kommil Foo en anderen. Deze veelzijdigheid en rijke ervaring maken Gwen Cresens tot een opvallende figuur in de muziekwereld. Met zijn brede expertise blijft hij nieuwe wegen verkennen en zijn stempel drukken op verschillende muzikale terreinen.
Tijdens WIK in Concert zullen we o.a. ‘Suite from Maria de Buenos Aires’, een selectie uit de opera van Astor Piazzolla, uitvoeren.


WIK in Concert 2024