WIK in Concert 2024

Op 11 mei bracht onze fanfare o.l.v. Guy Audenaert het volgende programma:

Eerste deel

  • ProclamationsTom Davoren, arr. Yves Wuyts
  • Wonders of NatureBert Appermont
  • Lord TullamoreCarl Wittrock
  • Suite de Maria de Buenos AiresAstor Piazzolla, arr. Luc Vertommen

Tweede deel

werken van Astor Piazzolla, arr. Steven Verhaert voor solo bandoneon en fanfare

  • Adios Nonino
  • Rio Sena
  • Oblivion
  • Libertango

solist bandoneon Gwen Cresens
dansduo Andrés Surra & Eugenia Ramírez Miori

Presentatie: Vicky Versavel

Gwen Cresens

Deze getalenteerde Belgische accordeonist, bandoneonist, arrangeur en componist ontdekte op vijfjarige leeftijd de betovering van de accordeon toen hij luisterde naar een straatmuzikant naast de imposante Antwerpse kathedraal. Twintig jaar later behaalde hij zijn masterdiploma in klassiek accordeon en kamermuziek aan het Conservatorium van Antwerpen.

Met een indrukwekkend portfolio heeft Gwen Cresens samengewerkt met gerenommeerde artiesten en heeft hij zijn talenten ingezet in verschillende contexten. Hij heeft samengewerkt met vooraanstaande orkesten zoals het Antwerp Symphony Orchestra, het Brussels Philharmonic en het Rotterdam Philharmonic. Daarnaast heeft hij diverse eigen bands geleid, waaronder het Gwen Cresens Quartet en Orquesta Tanguedia. Als vast lid heeft hij bijgedragen aan projecten van bekende artiesten zoals Arno, Kommil Foo en anderen. Deze veelzijdigheid en rijke ervaring maken Gwen Cresens tot een opvallende figuur in de muziekwereld. Met zijn brede expertise blijft hij nieuwe wegen verkennen en zijn stempel drukken op verschillende muzikale terreinen.

Eugenia Ramírez Miori

Eugenia Ramírez Miori is geboren en getogen in Buenos Aires, waar ze op 17-jarige leeftijd ondanks de afnemende populariteit voor het eerst in aanraking kwam met de tango door de heropleving van deze dans gedreven door diepgaande culturele en politieke bewegingen. Als docent met meer dan 20 jaar ervaring probeert ze de essentie van de tango over te brengen
met duidelijkheid en vrijgevigheid. Trots op haar Argentijnse en Belgische roots, verwelkomt ze iedereen met open armen in Brussel om de Argentijnse tango te ontdekken in haar school Nostros Tango.

Andrés Surra

Andrés Surra, naast Vincent Morelle en Marilyne Lefort, heeft getraind onder gerenommeerde maestro’s zoals Gustavo Naveira, Marta Anton, Carlos Perez, Rosa Forte, Sebastian Arce, Mariana Montes, Mariano Galeno, Paula Rubin, en El Pajaro met Mecha voor de milonga. Hij onderwijst op verschillende locaties in Europa waaronder bij Nostros Tango. Hij heeft gedanst en mede-gechoreografeerd voor shows zoals Terra Tango en Tango versus Hiphop. Andrés staat bekend om zijn passie voor improvisatie, ritmisch meesterschap en creativiteit, wat resulteert in een dans die wordt gekenmerkt door complexe passen, gracieuze bewegingen en het genot van samen dansen.