Star Wars

Op 7 mei 2016 brachten onze muzikanten “WIK in Concert”, o.l.v. Guy Audenaert.
Solist op euphonium was Kevin Van Giel, de presentatie werd verzorgd door Line Ooms.

Het programma zag er als volgt uit:

Koninklijke fanfare Willen is Kunnen o.l.v. Guy Audenaert

 • FirenzaGabriel Allier
 • Brillante * – Peter Graham
 • The Other SideStijn Roels
 • Cavatina * – Joachim Raff (Arr. Gilbert Vinter )
 • War of the WorldsPeter Graham (Arr. Luc Vertommen)
 • Star Wars in ConcertJohn Williams (Arr. Luc Vertommen)
 • The Witch of the WestmerlandsArchie Fisher (Arr. Philip Harper)
 • Pantomime * – Philip Sparke
 • OsterfjordenStijn Aertgeerts
 • Herdmaiden’s Dance * – Hugo Alfven
 • Entry of the BoyarsJohan Halvorsen (Arr. Bart Deckers)

nummers met een * werden opgeluisterd door solist Kevin Van Giel.

Kevin Van Giel

Foto Greetje Van BuggenhoutKevin begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekacademie van Turnhout bij Jef Vleugels. Aan deze academie behaalde hij diploma’s hogere graad voor samenspel en euphonium met grootste onderscheiding. In 2008 studeerde hij af aan Groep T te Leuven als Master in industriële wetenschappen. Hij specialiseerde zich in ICT met focus Internet computing. Tijdens zijn ingenieursstudies volgde Kevin één jaar privéles bij eufoniumspeler Olivier Haas en drie jaar bij Nick Ost. Gedurende zijn twee laatste jaren aan Groep T begon Kevin ook deeltijds euphonium te studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Michel Tilkin. In 2013 vervolledigde hij zijn master studies eufonium bij Nick Ost met grote onderscheiding.

Kevin nam masterclasses eufonium bij David Thornton, Steven Mead, David King, Les Neish, Brian Bowen en David Childs. Hij was al twee maal winnaar bij de nationale wedstrijd voor solisten, georganiseerd door Vlamo. In 2010 behaalde hij enkele prachtige resultaten, waaronder halve finalist op het Europees kampioenschap voor solisten in Linz en beste solist op de Vlaamse Open Brassband kampioenschappen. 2011 zag hij bekroond met een halve finaleplaats in de wedstrijd ‘New Tenuto’ en het winnen van de auditie bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Sinds januari 2012 is hij professioneel verbonden aan deze prestigieuze muziekkapel onder leiding van kapitein kapelmeester Matty Cilissen.

Kevin volgde de cursus HaFaBra-directie aan de Servaisacademie te Halle bij Luc Vertommen. Dit schooljaar studeert hij af als Master in de HaFaBra directie aan het Lemmensinstituut bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. Hij dirigeert het jeugdorkest van harmonie Sint-Cecilia – Rotselaar, jeugdfanfare De Onafhankelijkheid – Wiekevorst en sinds kort brassband Kempenzonen – Tielen en fanfare Sint-Jozefsgilde – Mol-Sluis.

Kevin speelt heel regelmatig als solist en freelance muzikant bij tal van HaFaBra orkesten in België en Nederland, bij symfonische orkesten, zoals het Brussels Philharmonic Orchestra, deFilharmonie en de Vlaamse Opera. Hij is verder actief als “Sterling Artist” en als principal euphonium bij Brassband Willebroek.