De Zonnetempel

Het kerkconcert op zaterdag 16 december 2023 in de Sint-Jan de Doperkerk te Tisselt had als titelwerk “Tintin” van Dirk Brossé in een arrangement van Johan de Meij. Solist piano: Jef Reyniers.

Het voorprogramma werd verzorgd door onze leerlingen van WiKiDoe en WiKiToeT.

Onze fanfare bracht onder leiding van Guy Audenaert volgend programma:

  • Back on TrackOtto M. Schwarz
  • Kuifje – De ZonnetempelDirk Brossé – Arr. Johan de Meij
  • Warsaw Concerto – Addinsell – Arr. Willy Hautvast
    solist piano Jef Reyniers
  • Vivat ColorumStijn Roels
  • Ára BáturSigur Rós
  • OregonJacob de Haan

Presentatie: Line Ooms

Pianist Jef Reyniers

Jef begon op 9-jarige leeftijd aan zijn eerste pianolessen bij William Peeters in de muziekacademie te Willebroek. Wanneer ‘Mijnheer Peeters’ op rust ging, werd Karine Calomme de nieuwe pianolerares. Onder haar bezieling nam Jef op zeer jonge leeftijd deel aan verschillende pianowedstrijden en kreeg hij de pianomicrobe voorgoed te pakken.

Nadat hij met de grootste onderscheiding was afgestudeerd, kwamen de studies geografie en later economie aan de KU Leuven op de eerste plaats en was er op kot geen plaats om het pianospel te onderhouden. Maar zodra hij zijn diploma’s behaalde, begon de pianomicrobe weer te leven en schreef hij zich in aan de muziekacademie te Bornem om zich onder de vleugels van Barbara Baltussen te vervolmaken in zijn pianospel.

Ondanks het feit dat Jef slechthorend is, heeft hem dat nooit tegengehouden om van muziek zijn passie te maken, zo is hij ook sinds zijn jeugd slagwerker bij onze fanfare.